Nyerő páros!

2017. 09. 12. (kedd) 22.38

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Debreceni Egyetem szervezésében a Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületében köszöntötték a kiváló szezont záró Kozák Lucát, valamint a tanítványaival hazai és nemzetközi téren is komoly eredményeket elérő edzőjét, Suba Lászlót.

Az elmúlt évben a Magyar Atlétikai Szövetség által az év legjobb U23-as atlétájának megválasztott - másodéves kémia szakos - Kozák Luca idén több hazai- és világeseményen is képviselte a DSC-SI és a Debreceni Egyetem színeit. Tagja volt a belgrádi fedettpályás Európa-bajnokságon résztvevő magyar csapatnak, majd erős mezőnyben, egyéni csúcsán két századmásodpercet javítva (13.18) nyert 100 gáton a Budapest Openen. Júliusban a lengyelországi U23-as kontinensviadalon ugyanebben a számban 13.06-os idővel végzett a harmadik helyen. Sajnos a megengedettnél nagyobb hátszél miatt ez az idő nem volt hitelesíthető új korosztályos-és egyéni csúcsként.

A DSC-SI kiválósága a Nemzetközi Atlétikai Szövetség hívására részt vehetett az augusztusi, londoni felnőtt vb-n, ahol előfutamában centikkel maradt le a még továbbjutást jelentő negyedik helyről. Pár nappal később pedig már az egyetemisták és főiskolások világjátékán állhatott dobogóra a 100 gát fináléja után, hiszen a tajvani Universiadén harmadikként ért célba.  Hazatérve a Szuperliga Döntőn nyert a már említett számban, és tagja volt a Csapatbajnokságon aranyérmes, és ezzel címvédő DSC-SI- NYSC közös formációnak.  Cikk nyomtatása