Kerekes Gréta új egyéni csúccsal védte meg címét 60 gáton!

2018. 02. 19. (hétfő) 18.35

A közelgő birminghami fedettpályás világbajnokság előtt a hazai bajnoki címekért küzdöttek meg a legjobb magyar atléták Budapesten.

Ahogy az várható volt, debreceni házidöntőt hozott a női 60 gát fináléja a fővárosban. A fedett OB-n nagy csatát vívott egymással Kerekes Gréta és Kozák Luca, a DSC-SI két, a vb-re készülő sportolói. A februári, franciaországi versenyeken kétszer is egyéni rekordot futó Gréti tovább javítva idején, 8.07-es idővel elsőként ért célba, míg klubtársa, az ezüstérmes Kozák Luca 8.09-es teljesítményével beállította az általa idén elért U23-as csúcsot.

A két cívisvárosi hölgy az OB után elmondta (forrás: atletika.hu):

Kerekes Gréta: „-Az alapozásom alatt kemény munkát végeztem, ez látszott a szezonom elején is, kicsit döcögősen indult. Örülök, hogy bíztam az edzőmben, aki mondta, hogy ide időzítünk: az OB-ra és a VB-re. Sokat dolgoztunk az első gátammal, hogy sikeres legyen és a síkformámon is. Ez meg is látszik már a befutáson. Nem vállalok több versenyt Birminghamig, most volt egy nagyobb turném, hat nap alatt három verseny Franciaországban. Úgy látom, jó úton járunk. Most mentálisan és fizikálisan fel kell töltődnöm a VB-re. Ott nagyon szeretnék egy középdöntőt futni, úgy érzem, ha hozom a formámat, akkor ez lehetséges.”

Kozák Luca: - Ezen a télen többet versenyeztem, mint eddig. Ez volt az első olyan évem, hogy külföldre versenyekre jártam, volt három francia és egy lengyel versenyem. Nagyon sokat tanultam ezekből, mennyi verseny kell nekem, hogyan jó nekem a versenyzés, és segített, hogy olyan mezőnyben versenyezhettem, amelyekben nem sokkal voltak erősebbek a lányok. Ez nagy változás volt számomra. A többi, a felkészülési munka olyan volt, mint eddig: futottunk, kondiztunk, gátaztunk. A VB-ig edzések jönnek, a szezon miatt van, amit pótolni kell.  Szeretnék a 8 ,10-en belül futni, amivel remélem, hogy tudok egy kört menni, az első cél egy továbbjutás.”

A férfiak versenye láttán is volt okunk az örömre, hiszen Kazi Tamás nyert 1500-on (3:49.33), míg 800-on második helyen végzett (1:54.37).

Az OB-n további két bronzérmet szereztek atlétáink, rúdugrásban Klekner Hanga (3.80), 3000 méteren pedig Juhász Balázs új egyéni csúccsal (8:16.78) zárta dobogós helyen a versenyt. Cikk nyomtatása