Csúcsformában futottak a Koroknai testvérek

2018. 08. 07. (kedd) 22.57

Koroknai Tibor és Máté nem jutott be a 400 m gát döntőjébe a berlini atlétikai Európa-bajnokságon kedden, bár mindketten egyéni csúcsot futottak.

A testvérpár idősebb tagja, a 28 éves Koroknai Tibor az elődöntő második futamában a hetes pályán kapott helyet. A három futamból - a mezőnyhöz ezúttal csatlakozott a 12 kiemelt - az első két helyezettek mellett a további két legjobb idővel lehetett fináléba jutni. A DSC-SI futója a célegyenesig jól tartotta magát, az utolsó gátaknál azonban négyen lehajrázták, de így is 49.24 másodperces egyéni csúcsot ért el.

„Egy picivel csúsztam le a döntőről, de az eredmény nagyon jó lett" - értékelt az M4 Sportnak Koroknai Tibor, hozzátéve, hogy technikailag tökéletes futás volt, a számára kulcsszakaszok is jól sikerültek, ezért összességében nagyon elégedett. Tibor mindösszesen ötszázaddal maradt le a döntőről.

A 25 éves Koroknai Máté a kettes pályáról rajtolt. Bátyjához hasonlóan szintén az ötödik helyen ért célba, mégpedig 49.77 mp-es egyéni rekorddal.

„Annyira király volt a hangulat, hogy egyszerűen nem fáradtam el" - nyilatkozta a fiatalabb Koroknai-fivér, aki azt is elárulta, hogy a hétfői előfutam után edzője és más szakemberek is azt kérték tőle, hogy az első öt gáton lassabban fusson, "húzza be a kéziféket".

„Próbáltam erre figyelni, bár talán egy kicsit így is gyors volt az eleje. Mindenesetre az olasszal nem futottam el, ami a végén jól jött" - összegzett.

 

Forrás és fotó: MTICikk nyomtatása