A programról

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola által elindított „Kincskereső Program" célja felkutatni, kiválasztani és képzésben részesíteni a debreceni oktatási intézményekben tanuló sporttehetségeket, ezáltal megfelelő utánpótlást biztosítani a Sportiskola szakosztályai, valamint Debrecen felnőtt sportszervezetei számára.

A tehetséggondozó programunk immár 11 éve működik sikeresen. A sokéves tapasztalat alapján a 2018/19-es tanévben az edzésprogramok szélesítésével, a lehetőségek bővülésével indult a fejlesztő munka a gyermekek számára.

A programra jelentkezhet minden 5-9 éves óvodás, vagy iskolás gyermek. Minden évben szeptember hónapban indulnak az új csoportok számára a foglalkozások, melyek a tanév végén, júniusban fejeződnek be. A program időtartama alatt bármikor át lehet lépni a Sportiskola szakosztályaiba, amennyiben valakinek megtetszett egy adott sportág.

A 2018/19-es tanév Kincskereső Programjának felépítése:

Szeptember hónaptól heti 4 alkalommal biztosítunk edzéslehetőséget a gyerekek számára.

•             úszásoktatás tudásszint szerint beosztott csoportokban;

•             labdás ügyességfejlesztés (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás alapjai)

•             atlétikai mozgásfejlesztés (általános és sportágspecifikus képességfejlesztés)

•             sportágspecifikus edzések (korcsolya, cselgáncs, tollaslabda, triatlon, szertorna sportágak alapjaival való ismerkedés)

A program résztvevőinek a felsorolt edzések mindegyikén lehetősége van részt venni. Az edzéseket szakedzők irányítják, így a gyerekek a tanév végére komoly fejlődést érhetnek el általános és speciális képességeikben. A programunk időtartama alatt minden gyermek megtalálhatja a számára legmegfelelőbb sportágat. Kiderül, hogy egyéni vagy csapatsportágban érdemes-e továbblépni, illetve amellett, hogy minden résztvevő megtanul úszni és korcsolyázni, megismerkedhet számos más sportággal is, így a későbbiekben egy esetleges sportágváltásnál komoly előnyre tesz szert.

A Kincskereső Program végső szakaszában (május-június hónapban) edzőink a tanév során szerzett tapasztalataikat megbeszélik a szülőkkel, és a szakmai szempontokat, illetve a gyermek érdeklődési körét figyelembe véve ajánlanak sportágat az ifjú sporttehetségek számára.

Július hónapban minden évben szervezünk a Kincskereső Programban résztvevő gyerekek részére nyári sporttábort.

A tábor részleteiről honlapunkon olvashat. A Kincskereső Programról az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Szalai Csilla:

+36 30 337 86 36

szalai.csilla@debrecenisportcentrum.hu

Kovács Judit:

+36 30 535 92 62

kovacs.judit@debrecenisportcentrum.hu