KINCSKERESŐ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola a 2019/20-as tanévben 12. alkalommal indít tehetséggondozó programot 5-8 éves gyermekek számára.

A Kincskereső Tehetséggondozó Program keretén belül egy tanéven keresztül heti 3 mozgásfejlesztő foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek (úszásoktatás, kondicionális képességek fejlesztése, koordinációs képességek fejlesztése, labdás ügyességfejlesztés). Ezen felül lehetőség nyílik a Sportiskola szakosztályaiban számos sportág alapjainak megismerésére heti egy alkalommal.

A program felépítése: heti 3 sportfoglalkozás, ahol megismerkednek különböző sportágakkal:

Úszás, labdás képességfejlesztés, atlétikai mozgásfejlesztés (koordinációs, kondicionális képességek fejlesztése), szertorna, tollaslabda, cselgáncs, labdarúgás, triatlon, korcsolya stb.  

 

Edzések időpontja és helyszínek:

Hétfő: Atlétikus ügyességfejlesztés és szertorna: Szent József Általános Iskola és Gimnázium 16:30-17:30

Kedd: különböző sportági edzések: Szent József Gimnázium 16:30-17:30                         

Péntek: úszás   Debreceni Sportuszoda 17:00-18:00 és 18:00-19:00

 

A sportfoglalkozásokon való részvétel komoly előnyökhöz juttatja a gyermekeket az iskolakezdésnél. Játékos formában fejlesztjük a képességeiket, mindeközben pedig számos sportággal megismerkedhetnek.  

A kisiskolás korú gyermekek számára az iskolai követelmények teljesítését a rendszeres és játékos sportmozgás nagyban elősegíti. Az alap sportágak (úszás, atlétika, torna, sportjátékok) ismerete rendkívül fontos, emellett pedig számos más sportággal is megismerkedhetnek a program során, ezáltal könnyebb lesz a későbbi sportágválasztás is.

Azoknak a gyerekeknek, akik már óvodás korukban bekapcsolódnak a programba, nagy előnyt jelentenek majd az elsajátított ismeretek az iskolakezdésnél.

 

Elérhetőségek:   Kovács Judit: 0630 5359262      Szalai Csilla 0630 3378636