Szakosztályok | Műkorcsolya


A műkorcsolya szakosztály 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy felkarolja Debrecenben a műkorcsolya sportágat és rövidtávon utánpótlás bázist alakítson ki a térségben.

A Magyar Országos Műkorcsolya Szövetség tagjaként továbbá 2005. július 1-vel a Debreceni Sportiskola szakosztályaként versenyzőink rendszeresen vesznek részt a különböző országos és vidéki bajnokságokon.

A szakosztály évente több alkalommal szervez bemutatókat a sportág népszerűsítése érdekében, - ahol a korcsolyatanfolyamon részt vevő gyermekek, az iskolák diákjai valamint a szakosztály tagjai játékos formában mutatják be az elsajátított ismereteket.

A szakosztályhoz jelenleg 16 igazolt versenyző tartozik. Legfiatalabb versenyzőnk 6, míg a legidősebb 17 éves.

Sportág legfőbb jellemzője a komplexitás , ami a sokszínű (jég edzés atlétika, balett zumba, specicális száraz edzés úszás) edzésekben mutatkozik meg.

A korcsolya oktatást már 3 és fél éves korú gyerekekkel el lehet kezdeni. Várunk olyan fiatalokat, akik szívesen megismerkednének ezzel a szép, nagyon elegáns és összetett sportággal.


További információk: 
Gyulai Györgyi vezető szakedző 
tel: +36209748628 
e-mail: jegkarc@gmail.com  

 

Edzések helye:

Debrecen Jégcsarnok (Derék u. 33.) 
Műkorcsolya edzések időpontjai: 

Hétfő: 14:10-16:20
Kedd:14:10-16:20
Szerda: 14:10-16:20 
Csütörtök:6:30-7:20 14:10-16:00 
Péntek: 13:20-16:20 
Szombat: 7:00-8:00

 

Történelem

A műkorcsolya sportág 2004 áprilisától tette le alapjait Debrecen városában, azzal a céllal, hogy felkarolja a korcsolyázni vágyókat, valamint utánpótlás bázist alakítson ki a térségben. Kezdeti tevékenysége a korcsolyatanfolyamok szervezése valamint iskolai testnevelés órák tartása iskolai kereteken belül.

Az itt, folyamatosan kiválasztott tehetséges gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy napi rendszerességgel foglalkozhattak a korcsolyázás rejtelmeivel. A műkorcsolya szakosztály 2005 decemberétől tagja a Debreceni Sportiskolának. Az elmúlt évek során sikerült számos olyan tehetséges gyermekeket beválogatatni, akik kitartó és elszánt munkájuk eredményeként kiváló verseny sportolóvá váltak.

A szakosztály sportolói rendszeresen vesznek részt különböző országos, vidéki és nemzetközi bajnokságokon, ahonnan érmekkel és kiváló helyezésekkel térnek vissza.

A DSC-SI azokra a gyerekekre is gondol, akik nem napi rendszerességgel foglalkoznak a sporttal, de örömüket lelik a sportban, ezért évente két alkalommal – májusban illetve decemberben – bemutatókat szervez, ahol a sportolók játékos formában mutatják be az elsajátított ismereteket.