Döntő, egyéni csúccsal!

2018. 07. 06. (péntek) 09.08

A győri Ifjúsági Atlétikai Európa-bajnokság első napján a DSC-SI magasugrója, Hodossy-Takács Sámuel 204 centiméteres teljesítménnyel kvalifikálta magát a szombati döntőbe.

Az Eb csütörtöki első napján két debreceni atléta mutatkozott be a győri Olimpiai Sport Parkban. A formaidőzítés a lehető legjobban sikerült Hodossy-Takács Sámuel számára, aki a kezdő magasságot (181 cm) elsőre vette. A selejtezőben csak egyszer hibázott, 196 centin, majd a két métert is elsőre átvitte. Következett a 204 centiméteres magasság, amit könnyen, remek technikával sikerült teljesítenie, ezzel egy centit javított az egyéni csúcsán, nem mellékesen biztosította helyét a szombaton 19.45-kor kezdődő fináléban.

Az ifjúsági magyar bajnok fiatalember a debsport.com helyszínen tartózkodó munkatársának elmondta: Két napja már Győrben készülünk, tudtam edzeni a pályán, fokozatosan hangolódtam rá a versenyre. Már a melegítő ugrásoknál éreztem, jó formában vagyok, így az eredetileg 175-re tervezett kezdőmagasságot 181-re módosítottuk. 196-ig elsőre ugrottam a magasságokat, viszont itt volt egy kis kavarodás, először engem szólítottak az ugráshoz, majd megváltoztatták, ez picit megzavart, rontottam, de másodjára tudtam javítani. Bíztam benne, hogy sikerül megugranom a 204 centit, friss voltam, éreztem az erőt, ruganyosságot a lábamban és elsőre teljesítettem. Nagyon boldog vagyok, hogy az Európa-bajnokságon megjavítottam az egyéni csúcsomat. A szombati döntőben szeretnék ismét csúcs közelben ugrani, esetleg tovább javítani egyéni legjobbamat. Nincs eredménykényszer, felszabadultan versenyezhetek.

A DSC-SI másik kiválósága, a még csak 15 éves K.Szabó Gabriella 800 méteren állt rajthoz, és a mezőny legfiatalabb tagjaként a harmadik előfutamba kapott besorolást. Az első körben még az élmezőnyben futott, a táv második felében viszont már nem került továbbjutó pozícióba.

A 800 méteren csak három hónapja versenyző K.Szabó Gabriella úgy fogalmazott: Nem vagyok elégedetlen, inkább hiányérzetem van, mert jobb időre lettem volna képes, de beleálltam egy taktikai versenybe, ami a nálam idősebbeknek, erősebbeknek és tapasztaltabbnak kedvezett. Egy lassú első kört futottunk, 300 után be is zártak, amit egy nagyon erős második 400 követett. Próbáltam felvenni a tempót, de olyan erős volt az utolsó kétszáz, hogy a végére teljesen bezsibbadtam. De az, hogy életem leggyorsabb második körét futottam, mutatja, jó állapotban vagyok. Én voltam a legfiatalabb a futamomban, de szerintem az egész mezőnyben, azt gondolom, 15 évesen, két évvel idősebbek között versenyezve nincs okom szégyenkezni. Még nem készülünk speciálisan csak 800-ra, ennyi idősen még nem akarunk szakosodni, erre ráérünk később, de jó úton járunk. Cikk nyomtatása