Hat pont a Mátészalka ellen

2018. 10. 04. (csütörtök) 09.31

A korosztályos labdarúgó bajnokságok 6. fordulójában a DEAC ellen nem ment hazai közönség előtt.

Egygólos meccset játszott a DSC-SI U19-es együttese a Mátészalkával, a sorsdöntő találatot Szabó Lajos szerezte a 24. percben. Selyem Nándor legénysége zsinórban a negyedik sikerét könyvelhette el, és jelenleg vezeti a tabellát az eggyel kevesebb meccset játszó Várda Labdarúgó Akadémia előtt. Ugyanebben a párharcban a két évvel fiatalabbaknál már az első játékrészben eldöntötte a találkozót a DSC-SI, a szabolcsiak erejéből a folytatásban csak a szépítésre futotta.

U14-es és U15-ös labdarúgóink hazai pályán szenvedtek vereséget.

 

 

 

 

 

 

Eredmények:

6. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - DEAC 2 – 7 (1-5)

Gólszerző: Dihen Bulcsú, Pál Albert Bence

Edző: Balogh József

Értékelés:,, Sajnos a DEAC játékminőségben és agresszivitásban teljesen fölénk nőtt, ránk tudták erőltetni akaratukat, már a saját térfelünkön letámadtak minket, ezt nem sikerült jól lereagálnunk, hibákra késztettek bennünket, és ezt kihasználva szerezték góljaikat. Minden tekintetben megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. Van még munkánk bőven, javítanunk kell a technikai hibákat, agresszívebben kell játszanunk, hogy párharcokat tudjunk nyerni, ha ezek rendben lesznek, akkor közelíthetünk az élen álló csapatokhoz, de ettől jelenleg még messze vagyunk. Még idő kell ahhoz, hogy amit edzéseken gyakorlunk, a játékosok éles helyzetben is jól tudják megvalósítani, szerintem ez a fél évünk erre rá fog menni.

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

DSC-SI - DEAC  1 – 7 (0-3)

Gólszerző: Virág Balázs

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Mérkőzés előtt azt gondoltam, háromesélyes lesz a találkozó, de már a bemelegítésnél láttam, baj lesz, nem éreztem, hogy fel lennének pörögve, fejben ott lennének a játékosok. Már az első percekben hatalmas hibákat vétettünk, mi hoztuk helyzetbe ellenfelünket, amit ki is használtak, ugyan így a második kapott gólunknál is. Sajnos azt kell mondanom, a DEAC a játék minden elemében fölénk nőtt, a nem megfelelő hozzáállásunk miatt lett ilyen súlyos a vereségünk. Nem volt meg a tűz, az elszántság bennünk, a pályán nem kommunikáltunk, sok hibával és pontatlanul játszottunk. Ellenfelünk erős csapat, biztos vagyok abban, a dobogón fognak végezni, de nem volt meg bennünk az akarat, hogy megnehezítsük a dolgukat. A DEAC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzés, amihez csak gratulálni tudok.

 

6. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Mátészalka 4 – 1 (4-0)

Gólszerző: Spitzmüller Levente, Asztalos Márton, Zubora Tamás, Szőke Attila

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Nagyszerű első félidőt produkáltunk, az történt a pályán, amit mi akartunk, uraltuk a mérkőzést, saját kapujuk előtt tartottuk ellenfelünket, folyamatos nyomás alatt tartottuk őket, jók voltak a mélységi beindulások, a beadásokra pontosan érkeztek középen, amikor kellett átlövésekkel próbálkoztunk. Sok helyzetet sikerült kidolgoznunk és a félidő végére megnyugtató, négy gólos előnyre tettünk szert. A második játékrész legtöbbször már nem a futballról szólt, sokkal inkább a mátészalkai játékosok durvaságáról, ezért a meghatározó játékosokat, elkerülendő a sérülést, folyamatosan le kellett cserélnem. Viszont örülök annak, akik pályára léptek, jól szálltak be a mérkőzésbe, bizonyították, lehet rájuk számítani. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, mi játszottuk a futballt, gratulálok az egész csapatnak.

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

DSC-SI - Mátészalka 1 – 0 (1-0)

Gólszerző: Szabó Lajos

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Az eredmény nem tükrözi, de ezen a mérkőzésen játszottunk idén a legjobban, gyors, rövid passzokkal építettük fel támadásainkat, jól járattuk a labdát, többször megbontottuk ellenfelünk védelmét, sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egyszer sikerült betalálnunk a mátészalkai kapuba. Mérkőzés előtt kértem a játékosoktól, próbálják már az első félidőben eldönteni a meccset, mivel pénteken nagy rangadó vár ránk Kisvárdán és pihentetni szerettem volna a kulcsjátékosokat, de az egy gól kevés volt, így nem tudtam mindegyiket lecserélni. Gratulálok a csapatnak a jó játékhoz és a győzelemhez."

 Cikk nyomtatása