Hátrányból fordítva győzött a DSC-SI a rangadón!

2018. 10. 12. (péntek) 10.52

U14-es labdarúgóink két vereség után ismét megérezték a siker ízét.

Bajnokesélyesek találkoztak Kisvárdán az U17-es és U19-es korosztály összecsapásán. Az idén még veretlen és százszázalékos fiatalabb együttesünk vereséget szenvedett, míg a hetek óta remek formában lévő U19-esek már az ötödik percben gólt kaptak, de a folytatásban szerencsére háromszor is rezdült a várdai háló. Szintén idegenben, a Füzesgyarmat otthonában léptek pályára Balogh József és Szabó János tanítványai, a mérleg egy-egy győzelem és vereség. 


A 8. forduló programja:

U14: Sényő-Carnifex FC - DSC-SI (Sényő Sportpálya) október 13. 16 óra

U15: Sényő-Carnifex FC - DSC-SI (Sényő Sportpálya) október 13. 14 óra

U17: DSC-SI – Karcagi SE (Oláh Gábor utcai Sportcentrum, centerpálya) október 14. 12 óra

U19: DSC-SI – Karcagi SE (Oláh Gábor utcai Sportcentrum, centerpálya) október 14. 10 óra


Eredmények:

7. forduló

U-14 II. osztály Észak-Kelet:

Sárréti Gyöngyhalász GYSE - DSC-SI 0 – 1 (0-0)

Gólszerző: Vancsek Tamás

Edző: Balogh József

Értékelés:,, A végeredmény hízelgő ellenfelünkre nézve, hiszen rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sajnos a befejezéseknél pontatlanok voltunk, a második félidőben ez már kissé görcsössé is tett minket, de sikerült egy gólt bepréselnünk ellenfelünk kapujába, ami megnyugtatott minket. Jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést, szépen járattuk a labdát, párharcokat nyertünk, a végjátékban nem voltunk elég határozottak. Úgy gondolom, győzelmünk egy percig nem volt kétséges, a siker jót tett a lelkeknek, gratulálok a csapatnak a jó teljesítményhez.”

 

U-15 II. osztály Észak-Kelet

Sárréti Gyöngyhalász GYSE - DSC-SI  6 – 2 (1-1)

Gólszerző: Major Sándor (2)

Edző: Szabó János

Értékelés:,, Ismét egy nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, de ez nem tükrözi hűen a játék képét. Nem fociztak le minket a pályáról, végig egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, viszont a hajrára olyan téren elfogytunk, hogy védelmünkben ketten is sérülten játszottak és már nem tudtunk változtatni, akkor dőlt el a találkozó. A sárréti két gyors támadóját nem tudtuk tartani, sok gondot okoztak, de magában a játékban nem játszottunk alárendelt szerepet. Lehet, furcsán hangzik az eredmény tükrében, de háromesélyes volt a találkozó, az is benne volt a pakliban, hogy három ponttal térünk haza. Eredményileg nem, de játékban abszolút vállalható volt a mérkőzés. Alkatilag a legtöbb csapattal szemben hátrányban vagyunk, és ez ebben a korban még nagy különbség, van, amikor ezt tudjuk kompenzálni, most nem sikerült. A játékosok nagyon akartak, küzdöttek, próbáltak mindent megtenni a jó eredményért, nem tudom őket elmarasztalni.”


7. forduló

U-17 III. osztály Észak-Kelet:

Várda Labdarúgó Akadémia - DSC-SI 7 – 0 (2-0)

Edző: Jankovics Sándor

Értékelés:,, Nagy pofonba szaladtunk bele, a Kisvárda minden téren fölénk nőtt, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az elején még tartottuk magunkat, voltak lehetőségeink is, de ma kicsit tompábban mozogtunk. Ha letámadtunk, nagy terület nyílt hátul, ha visszább álltunk, addig járatták a labdát, amíg nem találtak egy szabad passzsávot, volt 3-4 játékosuk, akikkel egyszerűen nem bírtunk. Szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, bátrabb játékot kértem, de a negyedik gól után teljesen szétestünk. Kapusunk bravúrokat mutatott be, a gólokról nem tehetett. Jobb csapattól nem szégyen kikapni, de ekkora különbség nincs a két gárda között, ez most sajnos így sikerült. Mindenkit megviselt a vereség, a következő napok feladata az lesz, hogy lelket öntsünk a játékosokba, fel kell állnunk, dolgozni tovább, nem adjuk fel a csapat által kitűzött célt. Lesz egy visszavágó, amire még alaposabban fel fogunk készülni, de addig a többi mérkőzést be kell húznunk. Három és fél év alatt ez volt az ötödik vereségünk, ez sok mindent elárul, tanulunk a hibákból, kijavítjuk és megyünk tovább. Természetesen, gratulálok a Kisvárdának a győzelemhez.”

 

U-19 III. osztály Észak-Kelet:

Várda Labdarúgó Akadémia - DSC-SI 1 – 3 (1-1) 

Gólszerző: Botos Zsolt (2), Sallai Csaba

Edző: Selyem Nándor

Értékelés:,, Az első 45 percben inkább a védekezésre helyeztünk nagyobb hangsúlyt, természetesen nem mondtunk le a támadás lehetőségéről, de ekkor még nem sikerült azt megvalósítanunk, amit megbeszéltünk. A második félidőben viszont hengereltünk, teljesen megváltozott a játékunk, szinte szétziláltuk ellenfelünket. Nagy fölényben voltunk, sorra vezettük a támadásokat, többször megbontottuk védelmüket, mögéjük kerültünk, helyzeteket dolgoztunk ki, hármat értékesítettünk, de kimaradt még legalább 4-5 hatalmas lehetőség. A Kisvárda ugyan próbálkozott visszatámadni, de védekezésünk tökéletesen működött. Egységesen, szervezetten futballoztunk, egyénileg és csapatként nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, le a kalappal a játékosok teljesítménye előtt."Cikk nyomtatása