Irány a felsőház!

2019. 11. 21. (csütörtök) 00.25

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U14-es leány kézilabda csapata magabiztos teljesítménnyel kvalifikálta magát az ország legjobb nyolc csapata közé.

A Gyermekbajnokság 2019-2020-as pontvadászatában 20 csapat vágott neki a küzdelmeknek a négy, egyaránt öt együttest felvonultató csoportokban. A DSC-SI két-két alkalommal lépett pályára a Gyöngyösi KK, az FTC KN KFT, a Váci NKSE, és a Kisvárda ellen. A végeredmény imponáló, hiszen Bujárszki Ádám tanítványai a hét győzelem mellett mindössze egyszer kaptak ki, így a második helyen záró gyöngyösiekkel együtt a felsőházban folytathatják a cívisvárosiak. A folytatásban a négy csoport első két helyezettje, azaz nyolc csapat küzd majd meg a korosztályos bajnoki címért. Az első fordulót december 1-én rendezik meg, ekkor a DSC-SI a Szombathely és a Dabas ellen meccsel majd.

Az alapszakasz után Bujárszki Ádám elmondta: ,,Két év építkezés és nagyon sok munka után ebben az évben reálisan tűztük ki magunk elé közösen a felsőházba kerülést. Nehezen indult a szezon, mert alapemberek dőltek ki sajnos sérülések miatt hosszabb időre. A csoportmérkőzések során viszont nagy alázattal és kemény munkával összekovácsolódott a CSAPAT. Bejutottunk az ország legjobb 8 csapata közé. Úgy gondolom, hogy látva a felsőházba jutott egyesületeket, nagyon színvonalas és értékes mérkőzések várnak még ránk.  Gratulálok csapatomnak az eddig nyújtott teljesítményéhez, de soha ne feledjétek, hogy a kemény munka mindig meghozza a sikert, lehet, hogy nem pont akkor mikor szeretnéd, de sosem veszik kárba!  Köszönet azoknak a szülőknek, akik bíznak és támogatják az utánpótlásban dolgozó elhivatott edzőket. Akik tiszteletben tartják az edzők sokszor nem könnyen meghozott döntéseiket!-zárta gondolatait a tréner.

A felsőházba jutott csapatok:

Dabasi KC VSE

DSC-SI

Gyöngyösi KK

Győri ETO KC

K. Szeged SE

Kozármisleny SE

PC Trade Szeged

Szombathelyi KKACikk nyomtatása