Válogatott élmények a Balaton partján

2021. 04. 23. (péntek) 22.10

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U15-ös leány kézilabda csapatából öt játékos, File Csenge, Gáspár Anna, Kovács Hanna, Ratalics Luca és Solymosi Zsófi is meghívást kapott a serdülő válogatott összetartására.

A Magyar Kézilabda Szövetség által két turnusban megrendezett siófoki edzőtábor után örömmel mondták el gondolataikat Bujárszki Ádám tanítványai.

File Csenge:

Számomra ez az összetartás egy újabb kihívást jelentett és úgy fogtam fel az egészet, hogy nincs veszíteni valóm, sőt rengeteget tanulhatok belőle. Új edzők, új társaság, új feladatok. Az első edzés előtt volt bennem némi izgalom, de ez az érzés utána teljesen megszűnt. Próbáltam magamat adni és a legjobb tudásom szerint csinálni mindent. Az edzők nagyon kedvesek voltak és rengeteget segítettek, nagyon sok új dolgot tanultam tőlük, de mindemellett a lányoktól is nagyon sok mindent tanulhattam. Már a legelső este éreztük, hogy nagyon jó közösség jött össze és a többi nap ez csak egyre jobban erősödött. Edzések között minden szabad időt a lányokkal töltöttünk, beszélgettünk, kártyáztunk. Összességében kihasználtuk, hogy a mostani helyzet ellenére is együtt tudunk lenni, és új embereket ismerhetünk meg. A tábor legutolsó napján, amikor beültem az autóba minden érzés összegyűlt bennem. Ez alatt a három nap alatt rengeteget tanultam és nagyon jól éreztem magamat a lányokkal. Remélem a jövőben újra ott lehetek és részese lehetek ennek az egésznek, mert számomra ez a három nap felejthetetlen.

Gáspár Anna:

Nagyon jól éreztem magam ebben a pár napban. Mind a csapat, mind az edzők nagyon közvetlenek és segítőkészek voltak már az elejétől kezdve. Egy olyan jó társaságot alkottunk, hogy nehezen váltunk el egymástól a tábor végén. Az edzések hasznosak és tanulságosak voltak számomra. Úgy gondolom sikerült úgy teljesítenem, ahogy szerettem volna és minden edzésbe a maxot beletennem. Hogy ez mennyire volt elég, az később kiderül, de az biztos, hogy bármi is legyen, dolgozok tovább gőzerővel, mert sok más célom van még a kézilabdában.

Kovács Hanna:

Én nagyon jól éreztem magamat. Szerintem ez egy remek lehetőség volt arra, hogy megtapasztaljunk új dolgokat. Szerencsére nagyon jó volt a társaság is, és az edzők is nagyon segítőkészek voltak.

Ratalics Luca:

Úton Siófokra volt bennem némi drukk, de amint az első edzés elkezdődött, ennek semmi nyoma nem maradt. Próbáltam mindent a legjobb tudásom szerint csinálni. Úgy fogtam fel ezt az egészet, mint egy új kihívást. Napi két edzésünk volt: egy délben, egy pedig délután. Ami rengeteget segített, hogy a lányokkal már az első nap megtaláltuk a közös hangot, ezért az edzések közötti pihenőidő sem telt unalmasan. Az edzők is nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Nagyon jó körülmények között tudtunk készülni, hatalmas élmény volt ez a pár nap. De nem szabad leragadnunk ennél a sikernél, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a neheze még csak most jöhet.

Solymosi Zsófi:

Az elmúlt napokban nagyon jól éreztem magamat. Új barátokra tettem szert a tábor folyamán, aminek nagyon örülök. Az edzők segítőkészek és közvetlenek voltak. Mivel eddig csak egymás ellen tudtuk megmérettetni magunkat, így kicsit nehezebb volt egy csapatként játszani, de ez sem jelentett túl nagy kihívást. Az edzések során sok új dolgot tanultam meg aminek szintén nagyon örülök. Úgy vélem, hogy sikerült úgy teljesítenem ahogy szerettem volna és elégedett vagyok a teljesítményemmel is. Minden edzésen törekedtem kihozni magamból a maxot és a legjobbat nyújtani. De ez még csak egy aprócska lépcsőfok a pályafutásomban, de mégis nagyon sokat jelent és egy nagyon pozitív visszajelzés az eddigi munkámra nézve az, hogy már idáig eljutottam. Bárhogy is alakul a jövő, folytatom a kemény munkát és mindent megteszek a céljaim érdekében.

 Cikk nyomtatása