Újra versennyel emlékeznek Kovács Gyulára a fiatal atléták

2022. 05. 28. (szombat) 13.45

Vasárnap immár 30. alkalommal rendezik meg a Kovács Gyula Nemzetközi Atlétikai Fesztivált és Emlékversenyt.

Közel húsz egyesület mintegy száz ifjú atlétája veszi birtokba vasárnap a Gyulai István Atlétikai Stadiont, hogy három korosztályban (U8, U10, U12) összemérve erejüket, megküzdjenek egymással az érmes helyezésekért. A fiatal sportolók ezen verseny keretében emlékeznek meg a tizenegy évvel ezelőtt elhunyt kiváló debreceni atlétáról, Kovács Gyuláról.

Kovács Gyula 1958. augusztus 7-én született Debrecenben. A 1970-es évek elején Vojta László kezei alatt kezdte atléta pályafutását a Debreceni Sportiskolában. A vékony fizikumú, rendkívül szerény kis atlétából rövid időn belül kiemelkedő teljesítményű vágtázó formálódott. Tehetsége mellett kiemelkedett rendkívüli szorgalma és kitartása, 100 és 200 méteren, egyéniben és váltóban többször is felállhatott dobogóra a korosztályos, illetve a felnőtt bajnokságokon. Pályafutása végeztével, mivel élete volt az atlétika, edzőként dolgozott tovább szeretett sportágában.

Az 1990-es években feleségével életre hívta a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Fesztivált. Sajnos 2011 nyarán egy németországi senior versenyen futás közben elragadta a halál, pedig előtte néhány perccel még vidáman mosolygott tanítványai körében.

Sporttársainak és barátainak, köztük Lipcsei Irénnek és Nagy Tibornak, illetve a Debreceni Sportcentrum Kft-nek és a Hajdú-Bihar Megyei és Debrecen Városi Atlétikai közhasznú Egyesületnek köszönhetően nem veszett a feledés homályába a gyermekverseny. Az összefogás eredményeként idén már 30. alkalommal rendezik meg, mely esemény azóta a Kovács Gyula Nemzetközi Gyermek Atlétikai Emlékverseny elnevezést viseli.

A verseny időpontja: 2022. 05. 29. (vasárnap) 10:30

Helyszíne: Gyulai István Atlétikai Stadion

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a belépés ingyenes.Cikk nyomtatása