Kozák Luca és Klekner Hanga is remekelt Ostravában

2022. 06. 01. (szerda) 09.02

A DSC-SI két atlétája a Continental Tour Gold sorozat versenyén ért el jó eredményt.

Elsőként Klekner Hangát láthattuk, aki rúdugrásban 4,40 méteres új szabadtéri egyéni csúccsal az ötödik helyen zárt.

„A jól sikerült téli felkészülésem a fedett pályás szezon után tavasszal sem tört meg, továbbra is jó formában érzem magam. Talán csak az U23-as Európa-bajnokság volt hasonlítható ehhez a versenyemhez, korábban még nem voltam ennyire rangos egynaposon. Nagyon jó volt a hangulat, mindenki segítőkész volt, boldog vagyok, hogy ennyire jó ugrással tudtam zárni. Életemben először ugrottam 4,40 métert szabadtéren, amiben az edzőm, Szabóné Molnár Krisztina felkészítése mellett a helyszínen Tina Sutej edzőjének tanácsai is sokat segítettek” - értékelt az atlétika.hu-nak a DSC-SI fiatalja, aki a június végi Magyar Bajnokságig a tervek szerint a hétvégi Budapest Open mellett a hónap közepén egy németországi viadalon is el fog indulni.

Kozák Luca egy rendkívül erős mezőnyben mérettette meg magát 100 méteres gátfutásban, amiben 12.89-es idővel szintén az ötödik helyen végzett.

„A savonai futás még nem volt az igazi, párat hibáztam, de most egy jó mezőnyben, viszonylag nagy szembe szélben is sikerült jó időt futnom. A verseny előtt valahová 12.90 környékére vártam magam, így mondhatni jól mértem fel, hogy hol tartok. A fedett pályán elszenvedett apró sérülésemnek szerencsére már nyoma sincs, így bizakodva utazom tovább Bdygoszcz-ba, ahol pénteken állok majd rajthoz” – zárta gondolatait a sokszoros magyar bajnok gátfutó. 


Forrás: atletika.huCikk nyomtatása