Laupheim adott otthont december 2-3. között a Női Junior Párbajtőr Világkupa egyéni és csapatversenynek.

A kétnapos világversenyen a DSI Debrecen kiválósága, Nagy Blanka is pástra lépett mind egyéniben, mind a magyar csapat tagjaként. 217 pengeforgató kezdte meg szombaton az egyéni küzdelmeket. Korosztályos világ-és Európa-bajnokunk csoportjából négy győzelemmel és két vereséggel jutott a 128-as táblára. Az első körben az olasz Asia Vitalival találkozott és egy kiélezett párharcban 15-14-re sikerült legyőznie riválisát. Következett honfitársa, Tarsoly Borbála, akit két találatnyi különbséggel múlt felül (15-13) és készülhetett a 32 közözött az ukrán Yelyzaveta-Olha Kornichuk elleni összecsapásra. Ebben a párharcban csak kilenc találatot tudott bevinni, így számára véget ért az egyéni verseny, mely viadalt a 25. helyen zárt.

Végeredmény: 1. Anna Makszimenko (ukrán), 2. Vittoria Siletti (olasz), 3. Wimmer Dorina (edző: Bakodi Róbert, válogatott edző: Partali Csaba) és Michaela Joyce (amerikai), …18. Salamon Réka, …25. Nagy Blanka, …31. Horváth Lotti, …34. Gachályi Gréta, …53. Kálmán Zille, …59. Tarsoly Borbála, …98. Szilárd Anna, …109. Szakmáry Janka, …117. Miskó Dorina, …122. Jakobi Júlia, …165. Marschall Réka.

Vasárnap a csapatok vették birtokba a pástot. A Gachályi Réka, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összetételű magyar kvartett kezdésként 44-33-ra legyőzte az észteket. A franciák sem tudták megállítani lányainkat, ezt a párharcot 45-35-re nyerték meg Blankáék, majd az elődöntőben az amerikai csapatnál is jobbnak bizonyultak két találattal. A finálét a lengyelekkel vívták, mely összecsapásban 42-41-es verséget szenvedtek, így a dobogó második fokára állhatott fel a magyar négyes.

“Közel vagyunk még a döntőhöz, úgyhogy egyik szemem sír, a másik nevet… Viszont nagyon büszke vagyok a lányokra, egy rendkívül nehéz ágon, erős riválisokat verve, végig fegyelmezett vívással jutottunk el idáig. Legyőztük a franciákat és az amerikaiakat, és egy tusra voltunk at aranyéremtől, ráadásul Dorina nélkül. Úgyhogy összességében nagyon örülök, és csak így tovább, lányok!” - fogalmazott  Partali Csaba válogatott edző.

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Magyarország (Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka, válogatott edző: Partali Csaba, edzők: László István, Bokrétás Csaba, Serra Bendegúz, Kovács László), 3. Olaszország

Csapatban Világkupa ezüstöt nyert Nagy Blanka

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK