Szervezetünk története 1963-ban kezdődött, amikor Debrecen Város Tanácsának döntése értelmében négy sportágban (atlétika, kézilabda, torna, úszás) megkezdődött a sportiskolai képzés. Azóta számos átalakításon esett át a Debreceni Sportiskola. Az elmúlt évek legnagyobb és legmeghatározóbb változására 2006. január 1-én került sor, amikor az addig intézményi formában működő Debreceni Sportiskola integrálódott a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-be. Az új szervezeti formának és a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. által biztosított lehetőségek megfelelő kihasználásának köszönhetően a Sportiskola szakosztályai azóta jobb lehetőségekkel rendelkeznek.

Az összevonással egy időben megfogalmaztuk a Sportiskola fő célkitűzését, mely nem csak áthatja, hanem meg is határozza mindennapi munkánkat, és a Sportiskola szakosztályainak összes munkatársa felé támasztott elvárásainkat: olyan kiművelt, becsületes embereket, sportembereket nevelni és képezni, akik felnőttkorban, hazai és nemzetközi színvonalú eredmények elérésére lesznek képesek.

Célunk eléréséhez elengedhetetlen, hogy továbbra is jó kapcsolatot ápoljunk a város oktatási intézményeivel, felnőtt sportszervezeteivel, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és legfontosabb szövetségeseinkkel a sportolóinkkal és szüleikkel, akik hathatós támogatása és együttműködése nélkül nem tudnánk teljes körű munkát végezni.

Ám munkánk folyamatos ellátásához elengedhetetlen, hogy felgyorsult - és a szabadidő eltöltésére számos alternatívát kínáló - világunkban a sport és az élsport megbecsültsége, és az egészséges életmódra való nevelés, továbbra is kiemelt figyelmet kapjon. Hisszük, hogy a 15 szakosztályunkban sportoló több mint 1000 gyerek, és szüleik meggyőződtek már róla, hogy jól döntöttek, amikor gyermeküket elhozták foglalkozásainkra.

1963 óta sok minden változott a Sportiskola környezetében, egy dolog azonban változatlan: továbbra is szeretnénk hozzásegíteni a jelenleg és a jövőben nálunk sportolókat az álmaik beteljesítéséhez. Nekik üzenjük: "Bármiben nagy lehetsz!"