Az elmúlt hétvégén rendezték meg Szolnokon az Olimpici Grand Prix egyéni párbajtőr verseny második fordulóját a dr. vitéz Szentistvány József Emlékversenyt a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és az Olimpici KHA szervezésében.

A megmérettetésen négy korcsoportot hirdettek, így a törpici, a gyermek, az újonc és a serdülő kategóriákban indulhattak a vívók. A verseny házigazdája B. Nagy Pál olimpiai bajnok párbajtőröző volt, a helyszín pedig a róla elnevezett sportcsarnok. A versenyen díszvendégként vett részt Nagy Tímea kétszeres olimpiai- és világbajnok párbajtőröző.

A serdülő fiúknál 87 vívó vágott neki a küzdelmeknek, köztük a DSI Debrecen ifjú titánja, Oszter-Barcsay Dominik, akinek remekül sikerült a nap. A 64-es táblán a szerb Ivan Rusev ellen 15-7-es győzelemmel kezdett, majd a nyolcaddöntőbe jutásért Zöld Zsombort (BHSE) verte 15-13-ra. A tizenhat között döntő tussal búcsúztatta (15-14) Petrovszki Áront (AVA), ezt követően a negyeddöntőben Kömöz Patrik Márk (MTK Budapest) sem tudta megállítani, Dominik 15-12-re nyert. A döntőért a BVSC-s Makai Benjamin következett, akit egy kiélezett, nagyon izgalmas asszó végén 12-11-re vert. Az aranycsatában Kiss Donát Lőrinc (BHSE) várt rá, aki 15-8-as győzelmével megszerezte az elsőséget, fiatal párbajtőrözőnk pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Nagy Blanka a juniorok közt újra nemzetközi mezőnyben nyert jogot az indulásra. Most a laupheim-i Uhlmann-Kupán indult, ahol a 191 induló közül a 49. helyen végzett. Blanka ezen a hétvégén sem pihen, mert a heidenheimi viadalon lép pástra egyéniben és a kadet válogatott csapatában is. Rajta kívül a DSI Debrecen színeiben Berényi Rebeka és Szabó Panna vívta ki a jogot, hogy indulhasson a németországi megmérettetésen.

A fiúknál Lipcsében a férfi kadet mezőnyben Mező István Ottóért szoríthatunk.


Kiváló vívással szerzett ezüstérmet Oszter-Barcsay Dominik

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK