Mozgalmas volt az elmúlt néhány hét a DSI Debrecen szakosztályánál.

A budapesti „Olympic Hopes” versenyen öt nemzet, összesen 170 sportolója állt rajthoz a szeptember 29. és október 1. között megrendezett eseményen, ahol egyesületünket húsz gyorskoris képviselte. A junior D korcsoportos fiúknál Nadianmehr Maximnak a 222 méteres rövidtávon a harmadik helyet sikerült megszereznie, míg Tályai Kitti a női junior A korcsoportban az összetett pontjainak köszönhetően szintén bronzéremmel zárt. Vegyes váltóban a DSI három versenyzőjéhez (Tályai Kitti, Nagy János, Szabó Levente) csatlakozott egy DVTK-s koris, az így megalakult csapat ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A főváros után szakosztályunk egy része Csíkszereda felé vette az irányt, ahol október 4-11. között egy intenzív, hétnapos, jeges edzőtáborban vettek részt fiataljaink, akik a helyi ISK Csíkszereda short track csapatával közösen készültek. A versenyidőszakhoz alkalmazkodva, a jeges edzések a csökkentett terjedelmű munkára és az intenzitás növelésére koncentrálódtak. Sportolóink folyamatos fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint az egyéni csúcsok és a Zágrábban megrendezett Alpe-Adria Trophy kupasorozat első állomásának eredményei.

A horvát fővárosban a két nap során remek győzelmeknek lehettünk szemtanúi. A junior C korcsoportban Nagy János zsebelte be az aranyérmet, míg Tályai Kitti a második, Szabó Levente pedig a harmadik összetett helyezést tudhatta magáénak. A legkisebb korcsoportban, a junior F fiúknál Nadianmehr Maxim csupán két ponttal maradt le a dobogóról.

Gratulálunk és várjuk a jó folytatást!


Érmekkel indították a versenyszezont rövidpályás gyorskorcsolyázóink

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK