A DSI Debrecen négy klasszisa képviseli egyesületünket a párizsi ötkarikás játékokon.

Három hét múlva fellobban az olimpiai láng a francia fővárosban, július 26-án az ünnepélyes megnyitóval elrajtol a XXXIII. nyári játékok. A többhetes világeseményen 206 ország 10 500 olimpikonja, a paralimpián 184 ország 4400 paralimpikonja vesz részt.

A legutóbbi játékokon a vidéki egyesületek közül a DSI Debrecen adta a legtöbb olimpikont, öten mérettethették meg magukat Tokióban. Idén ezt túlszárnyalhattuk volna, ám gerelyhajítónk, Szilágyi Réka sérülés miatt nem lehet ott Párizsban, illetve BMX-esünk, Kempf Zozo is jó eséllyel pályázott arra, hogy a szerelem fővárosában is megcsillogtathassa tudását.

Négyen azonban utazhatnak! Sprinterünk, az Eb ezüstérmes Kozák Luca már tavaly, a magyar bajnokságon futott 12.72-es idejével kvalifikálta magát az olimpiára. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség legfrissebb kvalifikációs rangsora alapján, idei fedettpályás bajnok gátasunk, Kerekes Gréta és országos csúcstartó rúdugrónk, Klekner Hanga is a Stade de France rekortánjánra léphet. Az már korábban biztos volt, hogy klasszisunk, Senánszky Petra olimpiai álma megvalósult, váltóban medencébe ugorhat a La Defense Arénában. A belgrádi kontinensviadalon 50 gyorson Magyarország első Európa-bajnoki aranyérmese, megdöntve saját országos rekordját, megúszta az A-szintet, így a sprintszámban is rajtkőre állhat.


„Fantasztikus négyes”

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK