Három korcsoportban léptek pályára kézilabdázóink a Gyermekbajnokságban.

Az U15-ös korosztályban mindkét csapatunk egészséges önbizalommal várta a fordulót. A lányoknál a veretlenség és a tabella első helyének megőrzése, a fiúknál a veretlenség megtartása és a dobogós pozíció megerősítése volt a cél. A lányok megtartották első helyüket, de előnyük egy pontra csökkent, mert második mérkőzésükön vereséget szenvedtek. A fiúk mindkét találkozójukat megnyerték és az éllovas AKSH-Nádudvar csapatával azonos pontszámmal a második helyről várják a folytatást.

Az U13-as lányoknál első csapatunk két papírforma győzelemmel zárta a fordulót. A héten egyik gólerős játékosát elvesztő második csapatunk játékereje most nem volt elég a pontszerzéshez. Ebben a korosztályban a fiúk 16 fős keretéből betegség és sérülés miatt csak nyolcan tudtak elutazni Karcagra, ahol a velük közel azonos játékerőt képviselő csapatok ellen léptek pályára. A parádés játékkal megnyert első mérkőzésen nagyon elfáradtak és a rendkívül fordulatos második mérkőzésükön egygólos vereséget szenvedtek. Lány U11-es együtteseink Hajdúszoboszlón, a fiúk Karcagon adtak számot hétről-hétre gyarapodó tudásukról.

Eredmények

LU11Hajdúszoboszló, Városi Sportház

DSI Debrecen 1. – Hajdúszoboszlói KK 0-0

DSI Debrecen 2. – BMSE Berettyóújfalu 0-0

DSI Debrecen 1. – Téglás VSE 0-0

DSI Debrecen 2. – Létavértes SC ’97 0-0

Vezetőedző: Tóth Rózsa

Tóth Rózsa: Mindkét csapat már nagyon várta a fordulót. Igyekeztek megmutatni jelenlegi tudásukat. A védekezésünk már sokkal letisztultabb, a szemből történő megállító fautok már hatékonyan működtek. Támadásban sikeres átlövés gólok születtek. Az indulócselek alkalmazása is sokat fejlődött az előző fordulóhoz képest. A társak pontos megjátszásában még akadtak pontatlanságok a játék során. Labdaszerzésből sok ziccert lőhettünk. A labda nélküli mozgásra meg nagyobb hangsúlyt kell fektetnem az edzések során. Fejlődésünket szolgáló sportszerű mérkőzéseket játszottunk.

LU13 Fehérgyarmat Ref. Ált. Isk. Tornacsarnoka

DSI Debrecen 1. – SZIKE Nyíregyháza 35- 5

DSI Debrecen 1. – Szatmár USE Fehérgyarmat 17-11

Vezetőedző: Hadady Monika

Hadady Monika: A Nyíregyháza ellen lerohanásokból szereztük góljaink jelentős részét, ami a jó védekezésnek is köszönhető, de születtek igazán szép egyéni megoldások is. Második mérkőzésünket a házigazdák ellen vívtuk. Igyekeztünk konstruktívabb játékot játszani, nemcsak lerohanni az ellenfelünket, akik végig ügyesen játszottak. Az első félidőben többet hibáztunk, a másodikban összeszedettebbek voltunk. Gratulálok a lányoknak, ügyesek voltak.

LU13 Berettyóújfalu, Kabos E. Sportcsarnok

DSI Debrecen 2. – BMSE Berettyóújfalu 13-21

DSI Debrecen 2. – Kézilabda Egyesület Balmazújváros 12-28

Vezetőedző: Borók Rita

LU15 Felsőzsolca, Rendezvények Háza

DSI Debrecen – Csenger KC 24-19

DSI Debrecen – Füzesabonyi SC 18-20

Vezetőedző: Milánik Zoltán

Milánik Zoltán:Az első mérkőzésen nehezen vettük fel a fordulatszámot, az ellenfél vezetett szinte végig, de a félidőben döntetlen volt az eredmény. Aztán bemelegedtünk és 24-19-re nyertünk, a Csenger csapata ellen. Jött egy kisebb sérülés, úgyhogy a második mérkőzésen Somogyi Luca nem is játszott, de szerencsére nem olyan nagy a baj. A második találkozón ugyanolyan álmosan kezdtünk és ezt az ellenfél ki is használta. Egy jó erős csapat ellen veszítettünk. Ziccereket, hétmétereseket hagytunk ki, a kapusteljesítmény sem volt a megfelelő. Ez megbosszulta önmagát. Megérdemelten nyert a Füzesabony.

FU11 Karcag, Sportközpont

DSI Debrecen – SZIKE Nyíregyháza 0-0

DSI Debrecen – Nyíregyházi SN Kft 0-0

Vezetőedző: Szikszay Csaba

Szikszay Csaba: Az első meccsen a fiúk rövidzárlattal kezdtek, ennek köszönhetően sok-sok technikai hibát vettetek, továbbá rengeteg ziccer is kimaradt. A második meccs összképében teljesen máshogy alakult, mint az első. A fiúk megrázták magukat és rengeteg góllal mutatták meg, hogy mit is tudnak igazából. Folytatás egy hónap múlva.

FU13 Karcag, Sportközpont

DSI Debrecen – Kisvárda KC 19-11

DSI Debrecen – Nyíregyházi SN Kft 19-20

Vezetőedző: Mihály Gabriella

Mihály Gabriella: Sajnos 2-3 hete folyamatosan betegségekkel és kisebb sérülésekkel küzdünk. Ebből kifolyólag megfogyatkozott létszámmal, összesen egy kapussal és hét mezőnyjátékossal léptünk pályára Karcagon, ahol két igen erős ellenféllel kellett felvenni a harcot. A Kisvárda csapatát nagyon meglepte a kőkemény védekezésünk, és a szenzációs kapusteljesítményünk. A fiúk minden képzeletet felülmúlva, parádés játékkal kézilabdáztak, sok lerohanás góllal fűszerezve, melynek végeredménye egy nyolcgólos magabiztos győzelem lett. A második mérkőzésen a Nyíregyháza ellen játszottunk. A találkozót szinte végig a fej-fej elleni küzdelem jellemezte. A védekezésünk, kapusteljesítményünk itt is példaértékű volt, viszont támadásban nem mindig tudtuk értékesíteni az okosan kialakított helyzeteinket, ezzel felmagasztalva az ellenfél kapusát. A meccs végére elfáradtunk, ennek köszönhetően egygólos vereséget szenvedtünk. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok arra a nyolc! fiúra, akik hittel, és kőkemény akarattal végig játszották a két mérkőzést!

FU15 Nyírpazonyi Sportcsarnok

DSI Debrecen – Nyíregyházi SN Kft 36-18

DSI Debrecen – Hajdúnánás Kézilabda NKFT 24-19

Vezetőedző: Nagy-Márkus Peónia

Nagy-Márkus Peónia: Az első mérkőzést elég hamar kb. 13 perc alatt sikerült eldönteni, a fiúk olyan iramot diktáltak, amit nehéz lett volna megállítani. A hangulat végig felszabadult, örömteli volt. Sok tudatos megoldásokkal, jó döntésekkel támadtunk, védekeztünk. A második mérkőzésünket álmosan kezdtük, sok technikai hibával. Kellett egy félidő, hogy magunkhoz térjünk, majd megnyugodtunk a védekező munkánk feljavult és fokozatosan eltudtunk szakadni az ellenféltől. Fegyelmezetten, jól kézilabdáztunk ezen a hétvégén. Gratulálok mindenkinek.


 


 


 


Felemás érzésekkel zárták kéziseink a fordulót

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK