A DSI Debrecen labdarúgócsapatai közül az U19 a Hajdúszoboszlót, az U17 pedig a Csengert fektette két vállra szerdán.

U19

Nem a sikerekről szólt Jankovics Sándor együttesének tavaszi szereplése, egy pazar ősz után a felsőházban négy meccsből csak egyet tudtak megnyerni. Igaz, betegség miatt trénerünk nem ülhetett a padon, ám szerencsére meggyógyult, így ismét ő irányította a csapatot. Fiataljaink szerdán a Hajdúszoboszló otthonában szerettek volna visszatérni a győztes útra és elkezdeni a zárkózást az élmezőnyhöz.

Egy izgalmas, jó iramú mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a Gázláng Sportpályára. Nagy elánnal kezdtek a csapatok, mindkét fél támadófelfogásban futballozott. Fiataljaink szervezetten, fegyelmezetten futballoztak, a csapatrészek között megvolt az összhang. Voltak lehetőségek, igaz a házigazdák előtt is, de gól az első félidőben nem született.

A térfélcserét követően sem unatkoztak a nézők, továbbra is nagy volt az iram, szép megoldásokat láthattak, már csak a gól hiányzott a játékból. Erre a 65. percig kellett várni, melynek mi örülhettünk, Tasi Attila villanása után megszereztük a vezetést. A kék-fehérek minél hamarabb szerették volna ledolgozni hátrányukat, de védelmünk jól működött, nem nagyon találták a rést a fürdővárosiak. A 81. minutumban viszont sikerrel jártak és bevitték az egyenlítő találatot. Már úgy nézett ki, pontosztozkodással zárul a párharc, ám Tasi Attila a 93. percben végleg eldöntötte a mérkőzést, csapatunk megszerezte tavaszi második győzelmét.

MLSZ regionális U19 Felsőház Északkeleti csoport 6. forduló

Hajdúszoboszló – DSI Debrecen: 1-2 (0-0)

DSI Debrecen: Szász – Kalmár, Kerezsi (Széles 55’), Botos, Havasi (Bagi 46’), Kapczy, Vadon, Tasi B., Tasi A., Szabó, Vietorisz

Edző: Jankovics Sándor

Gólszerzők: Tasi A. 65’, 93’

Jankovics Sándor: Egy nagyon jó ramú rangadót sikerült megnyernünk. Végig nyílt volt a párharc, csak az utolsó percben dőlt el a pontok sorsa, szerencsére az egységeket mi zsebeltük be. Amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, a gyerekek maximálisan betartották, fegyelmezetten, futballoztak, a fiúk akarták a sikert. Bízom abban, ez a győzelem ad egy nagy lökést a folytatásra és tudunk zárkózni az élmezőnyhöz.

U17

Bende Tibor legénysége tökéletesen abszolválta a felsőház első körét, mind az öt meccs végén győztesen hagyták el a pályát, rúgtak 36 gólt és csak kettőt kaptak. Ezt a pazar sorozatot szerették volna folytatni fiataljaink a második körben, és ahogy február közepén, ismét felülmúlni a Csengert.

Fiataljainktól megszoktuk a jó játékot, ám ezen a meccsen elég visszafogott teljesítményt nyújtottak, meglehetősen sok volt a hiba és a pontatlanság, ezzel pedig teret adtak a Csengernek. Szerencsére ez nem ütött vissza, sőt a 16. percben Máté Bence megszerezte a vezetést, majd nem sokra rá megduplázta előnyünket. A szabolcsiak azonban visszajöttek a meccsbe, az első félóra végén szépítettek. Szünet előtt azonban Keszler Benjámin visszaállította a kétgólos különbséget.

Fordulás után sem javult látványosan a játék, a hibák száma sem csökkent, ezen a napon nem csapatként funkcionáltunk. Az ellenfél nem adta fel, próbált faragni a hátrányból, ám ezen törekvésük nem járt sikerrel. A mérkőzés hajrájában végleg eldőlt a pontok sorsa, a csereként pályára lépő Ötvös István meghálálva edzője bizalmát, bevette a csengeri kaput. Csapatunk továbbra is százszázalékos, három egységgel a Tarpa előtt vezeti a táblázatot.

MLSZ regionális U17 Felsőház Északkeleti csoport 6. forduló

DSI Debrecen – Csenger: 4-1 (3-1)

DSI Debrecen: Sinka – Kalapos (Tarr 85’), Kocsis, Nagy Zs., Keszler (Szalontai 85’), Orsó, Gulyás (Ötvös 67’), Tóth Z. (Varga 85’), Szilágyi, Pistritu, Máté (Takács 85’)

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Máté 16’, 23’, Keszler 43’, Ötvös 84’

Bende Tibor: Ezen a meccsen nyújtottuk a szezon leggyengébb teljesítményét, sok hibával és pontatlanul, dekoncentráltan játszottunk, fegyelmezetlenek voltunk. Kapu előtt rossz döntéseket hoztunk, védekezésben nem vettük fel időben az embert, nagy volt a távolság a csapatrészek között. Kissé nyögvenyelősen, de behúztuk a meccset, megőriztük veretlenségünket, de ennél jobban kell futballoznunk, hogy elérjük célunkat. Gratulálok a fiúknak a három ponthoz.


Hétközi hat pont

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK