A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg hétvégén a felnőtt párbajtőr csapat Magyar Kupa újabb fordulóját.

Nem túlzás kijelenteni, a DSI Debrecen kvartettje a felnőttek között is letette névjegyét! Fiataljaink, név szerint Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Nagy Emma és Szabó Panna remekül vívtak a nap folyamán, és csak a döntőben tudta megállítani lányainkat a Vasas együttese. Nyolc egyesület párbajtőrözői vágtak neki a küzdelmeknek, lányaink a budapesti Ludovika SE ellen kezdtek a negyeddöntőben, és arattak 45-35-ös győzelmet. A legjobb négy között a MAFC következett, vívóink nem hagytak esélyt a fővárosiaknak, hiszen tizenkilenc tus különbséggel bizonyultak jobbnak (45-26).

A másik elődöntőben jóval nehezebben vette az akadályt az angyalföldi négyes, hiszen szoros csata után verték a BHSE 2. gárdáját (44-41). A finálé egészen az ötödik asszóig szorosan alakult, ekkor 25-24-re vezetett a Vasas, amely ezt követően lépésről lépésre növelte előnyét. Kadet Európa- és világbajnokunk, Nagy Blanka 30-38-nál kötött be, és ugyan mindent megpróbált Gábor Ágnes ellen, a 9-7-re megnyert ütközet után mégis a Vasas vívói örülhettek 45-39-es győzelmüknek. A DSI Debrecen fiataljai ezüstéremmel zártak a felnőttek között, ami több mint biztató a jelent és a jövőt illetően.


 


Kupaezüst a páston

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK