Nagy Blanka győzött, Nagy Emma Dorottya a dobogó harmadik fokára állhatott fel egyéniben, míg kadet párbajtőr csapatunk második helyen végzett az utánpótlás vidékbajnokságon.

Azok után, hogy egy héttel ezelőtt még Plovdivban ünnepelte korosztályos világbajnoki címét Nagy Blanka, sokáig nem pihenhetett, hiszen ma már Szolnokon lépett pástra a DSI Debrecen kiválósága. Rajra kívül még Nagy Emma Dorottya, Herendi Gréta és Berényi Rebeka Anna képviselte egyesületünket a vidékbajnokságon, ahol 35 ifjú párbajtőröző jelezte részvételét. Blanka első számú esélyesként 15-9-es sikerrel nyitott a legjobb 32 között Danics Dóra (Danubius RSC) ellen, majd a következő körben szinte lelépte 15-4-re Kulcsár Nellit (Danubius RSC).

A negyeddöntőben 14-14-nél döntő tussal verte a diósgyőri Kozma Laurát, majd a legjobb négy között csapattársával, Nagy Emmával nézett farkasszemet, aki sorrendben 15-7-es, 12-11-es és 15-10-es győzelmekkel került a négy közé. Szoros csatát hozott az elődöntős asszó, melyet végül a kadet Európa-és világbajnok Blanka nyert 15-13-ra. A fináléban Tarsoly Borbála (Tapolca Vívóklub) várt rá, akinél ugyancsak két tus különbséggel bizonyult jobbnak (15-13), megszerezve ezzel az aranyérmet. Herendi Gréta a 12., Berényi Rebeka a 19. helyen zárt.

Kis pihenő után már a csapatverseny -kileng egyesület indult- várt a lányokra, akik a székesfehérváriakat búcsúztatták 45-19-re, az elődöntőben pedig a hazai Szolnoki Sportiskola sem tudta őket megállítani (45-38). Megtette viszont ezt a Diósgyőri Vívó Egyesület, a borsodiak az aranycsatában 42-40-re diadalmaskodtak.


 


 


Mindhárom éremből jutott vívóinknak Szolnokon

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK