A DSI Debrecen vívói vasárnap újra pástra léptek a párbajtőrözők Magyar Kupa 2. fordulójában.

Nagy Blanka, miután szombaton megnyerte a kadet válogatót, vasárnap a juniorok számára kiírt Magyar Kupa 2. fordulójában lépett pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Ezúttal is népes mezőny gyűlt össze, összesen 111 vívó kezdte meg a küzdelmeket.

Blanka magabiztos vívással nyerte meg első asszóját, Héder Hannát 15-9-re sikerült legyőznie a 64 között, majd a következő körben a tapolcai Szalma Sárát is felülmúlta (15-11). A nyolcaddöntőben Szilárd Anna sem jelentett akadályt (15-8), sőt a Salamon Réka (Honvéd Szondi György SE) elleni 15-10 után már az elődöntőben érezhette magát, ahol viszont kikapott az MTK-s, Wimmer Dorinától, így a harmadik helyen zárta a kupafordulót.

A férfiak 133 fős mezőnyében a DSI Debrecen másik kiválósága, Mező Istvánt is megtalálhattuk az indulók között. A svéd Fridman Miltont 15-9-re, a szolnoki Nagy Kornélt 15-8-ra, majd Kapornai Zsigmondot (Vasas) 15-11-re legyőzve jutott a legjobb nyolc közé. A végső győztes Kulcsár Viktor elleni összecsapás jelentette a végállomást, a Vasas vívója szoros küzdelemben, 15-13-ra megnyerte a párharcot. Mező István a hetedik helyen fejezte be a versenyt.


 


Nagy Blanka a juniorok között is dobogón végzett

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK