Szombaton a kadet, vasárnap a junior korosztály párbajtőrözői léptek pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A kadet hölgyeknél népes mezőny, 104 vívó vágott neki a küzdelmeknek, köztük a DSC-SI három fiatalja, Nagy Blanka Virág, Szabó Panna Éva és Berényi Rebeka. Utóbbi a 64-es táblán egy tussal kapott ki ellenfelétől, végül a 36. helyen zárt. Ugyanebben a körben győzelemmel nyitott Szabó Panna Éva, aki előbb Lengyel Nórát (BHSE), majd Zlota Emmát (MTK Budapest) búcsúztatta. A nyolcaddöntőben a harmadik fővárosi párbajtőrözővel már nem bírt, az asszót Papp-Szilágyi Luca (MTK Budapest) nyerte 15-11-re, tehetségünk végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A legtovább Nagy Blanka Virág jutott, a tavalyi évben a szakosztály legjobbjának megválasztott vívó a veresegyházi Schafer Alma ellen minimális különbséggel nyert (15-14) a 32 közé kerülésért, a folytatásban Konkoly Evelinnel (Tapolca Vívóklub) szemben szinte meg sem izzadt (15-7). A nyolcaddöntőben is győzni tudott 15-11-re, ahol Varga Flóra Luca (SZVSZSE) volt a szenvedő alany.

A következő körben már az elődöntőért lépett pástra, melyet szintén sikerrel vett Nagy Emma Dorottya (DVE) ellen (15-10). A biztos érem tudatában Nébald Franciskával egy végletekig kiélezett asszót vívtak, a végén az MTK fiatalja örülhetett (14-15), aki végül ezüst- Blanka pedig bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésnél.

A kadet fiúknál Mező István a 22. Oszter-Barcsay Dominik a 23. helyen zárt. Másnap a junioroknál is megmérették magukat párbajtőrözőink, a legjobban Berényi Rebeka Anna (12. hely) és Nagy Blanka szerepelt (17. hely). 

Nagy Blanka bronzérmes a szezonnyitó Magyar Kupán

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK