“Bármiben nagy lehetsz!” – hirdeti újabban a DSI Debrecen, hajrá, fiatalok, váljatok naggyá!

Szervezetünk története 1963-ban kezdődött, amikor Debrecen Város Tanácsának döntése értelmében négy sportágban (atlétika, kézilabda, torna, úszás) megkezdődött a sportiskolai képzés. Azóta számos átalakításon esett át a Debreceni Sportiskola. Az elmúlt évek legnagyobb és legmeghatározóbb változására 2006. január 1-én került sor, amikor az addig intézményi formában működő Debreceni Sportiskola integrálódott a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-be. Az új szervezeti formának és a Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-nek köszönhetően a Sportiskola szakosztályai azóta jobb lehetőségekkel rendelkeznek.

Az összevonással egy időben megfogalmaztuk a Sportiskola fő célkitűzését, mely nem csak áthatja, hanem meg is határozza mindennapi munkánkat, és a Sportiskola szakosztályainak összes munkatársa felé támasztott elvárásainkat: olyan kiművelt, becsületes embereket, sportembereket nevelni és képezni, akik felnőttkorban, hazai és nemzetközi színvonalú eredmények elérésére lesznek képesek.

Hisszük, hogy a 15 szakosztályunkban sportoló több mint 1000 gyerek, és szüleik meggyőződtek már róla, hogy jól döntöttek, amikor gyermeküket elhozták foglalkozásainkra.

Mától új fejezetet nyitunk a Debreceni Sportiskola életében: a közel 60 éve működő egyesület hagyományai előtt tisztelegve a jövőben a DSI Debrecen nevet használjuk, a megújulás jegyében pedig a szervezet arculati megjelenését felfrissítjük.

A változás a kommunikációs tevékenység több területét is érinti, többek között új felépítésű weboldallal jelentkezünk, amely a továbbiakban a www.dsidebrecen.hu domain név alatt lesz elérhető.

Ami azonban változatlan: továbbra is szeretnénk hozzásegíteni a jelenleg és a jövőben nálunk sportolókat az álmaik beteljesítéséhez, és ennek érdekében biztosítani számukra az ideális befogadó környezetet. Nekik üzenjük: „Bármiben nagy lehetsz!”

– A DSI szerepe nagyon fontos a városban. Komoly sportszakmai munkát folytatnak évtizedek óta a klubnál, ezt mutatja a 1088 sportoló és a 108 edző is, mely kiemelkedő létszám összességében – mondta el a névváltás szeptember 30-i sajtótájékoztatóján Barcsa Lajos, debreceni alpolgármester. Majd hozzátette, Debrecen büszkeségeit neveli a sportklub, melyre az egész városnak büszkének kell lennie. – A sport szeretetére tanít, nevel a DSI mind a 15 szakosztályában, büszke vagyok az általuk nyújtott szolgáltatásokra, a város vezetősége pedig a jövőben is támogatásáról biztosítja a klubot – fejezte be gondolatmenetét Barcsa Lajos.

– Jövőre hatvanévesek leszünk. Az arculatváltás egy kis megállásra, múltidézésre szólít fel bennünket mindamellett, hogy a jövőnek terveztük újjá azt, ami most végbemegy – mondta el Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője. Kiemelte, a változásokat szem előtt tartva alakították ki a klub pozícióját, a piramis legalját kívánják szélesíteni Debrecenben a csapatsportok kapcsán, az egyéni sportokban viszont továbbra is vezető szerepet szeretne betölteni a DSI Debrecen. – Rengeteg visszaigazolást kapunk a kiváló szakmai munkánkról, de fontos, nemcsak a versenysportot tartjuk szem előtt, hanem időt, energiát fordítunk a személyiségformálásra, a debreceniek szabadidős sportolási lehetőségét is biztosítani kívánjuk a továbbiakban is – fejezte be gondolatait Becsky András.

– A Sportiskola hatvan éve úgy kezdte el a működését, mint egy nevelőegyesület. Azóta is ennek a bástyája tudott maradni, de egy idő után elkezdtek profi sportolókat foglalkoztatni, érthető módon. Ettől függetlenül töretlenül az maradt a célunk, hogy a jövőben is tudjunk kinevelni már fiatalon olyan sportolókat, akik hatalmas sikereket érhetnek el. Ehhez minden infrastruktúra adott, dolgozunk, igyekszünk kiszolgálni Debrecent azzal a minőségi munkával, ami nálunk zajlik. Büszke vagyok arra, hogy biztonsággal tudunk működni, van jövő nálunk – foglalta össze véleményét Makray Balázs a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója.

Senánszky Petra magyar bajnok úszó, világklasszis uszonyos úszó elmondta, új időszak előtt áll. – Beépül az életembe az úszás, sőt ez lesz az első helyen a továbbiakban az életemben, furcsa, hogy 28 évesen új dolgokat kell tanulnom majd a vízben, de állok elébe, izgatottan várom ezt az időszakot – fogalmazott a DSI Debrecen kiválósága.

Dobi Gergő triatlonista pedig azt emelte ki, a világbajnokság későbbi időpontra helyezésének köszönheti, hogy ő most U23-as aquatlon világbajnoknak mondhatja magát. Kiemelte, ezek a sikerek viszik előre, mindenkit arra biztat, sportolója, fontos a testnek és a léleknek egyaránt.

 

Név- és arculatváltás a Debreceni Sportiskolánál

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK