A DSI Debrecen korosztályos labdarúgó együttese hétközi játéknappal zárta a regionális bajnokság őszi szakaszát.

Bende Tibor együttesére még várt egy kihívás, melyre kedden került sor, a játéknapon az Alsózsolcát fogadták. Az idei utolsó párharcnak nagy volt a tétje, ha fiataljaink begyűjtik a három pontot, a táblázat élére ugranak, őszi bajnoknak mondhatják magukat.

A tét súlyát el is bírták a Bende-tanítványok, már a 2. percben jelezték ellenfelüknek, a Mikulás csak nekik hozott három pontot: Pistritu Erik villanását követően sikerült megszerezni a vezetést. Fiataljaink lendületesen, jó ritmusban futballoztak, szemre tetszetősen játszottak. Kombinatív támadásaik állandó veszélyt jelentettek a borsodiak kapujára. A nyomást nem is bírták sokáig a vendégek, negyedórához közeledve Győri Balázs is megzörgette a hálót, majd 15 perc múlva Botos Bence állította be a félidei végeredményt.

Szünet után sem vettek vissza a tempóból U17-eseink, lényegében azt történt a pályán, amit ők akartak, a játék minden elemében felülmúlták az Alsózsolcát. Az 58. percben tovább nyílt az olló, Kerezsi Kevin mattolta a vendégek védelmét. A gólok sora ekkor még nem ért véget, kis idő elteltével Tasi Attila is beköszönt a borsodi kapuba. A hátralévő percekben is fölényben játszottak a fiúk, de a gólok számában már nem történt változás, csapatunk 5-0-ra megnyerte az év utolsó párharcát és az első helyről várhatja a tavaszi folytatást.

MLSZ Regionális U-17 Kelet "A" Csoport 14. forduló

DSI Debrecen – BSK-Alsózsolca: 5-0 (3-0)

DSI Debrecen: Szász – Kerezsi, Szőllős, Botos, Bácsi, Kapczy, Tasi B., Tasi A., Győri, Pistritu, Vietorisz

Cserék: Lengyel, Juhász, Havasi, Szemán, Czakó, Dihen

Edző: Bende Tibor

Gólszerzők: Pistritu 2’, Győri 15’, Botos 30’, Kerezsi 58’, Tasi A. 65’

Bende Tibor: Jól zártuk az esztendőt kedden. Az volt a célunk, hogy a tizenkilenc évesekhez hasonlóan, mi is az első helyen várjuk a tavaszt. Ellenfelünknek, az Alsózsolcának sem volt mindegy a meccs végeredménye. Ők siker esetén maradhattak volna ebben az osztályban. Örömmel mondhatom, az osztálykülönbség megvolt, a mi javunkra. 5-0 arányban nyertünk. A játék minden elemében felülmúltuk a borsodiakat, szemre is szép, tetszetős támadásokat vezettünk. Gratulálok a srácoknak az őszi menetelésükhöz!


Őszi bajnok U17-es csapatunk

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK