November 27-én vasárnap került sor a 2022/23-as CX évad debreceni versenyére, amely egyúttal a VeloPark bemutatkozása is volt a cyclocross szakág tekintetében.

A DKSI és a Debreceni Sportcentrum Kft. által rendezett CX Magyar Kupa jól sikerült, a szervezés rendben ment. A futamok előtti megnyitón Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, és Vizer Barnabás, a MKSZ sportigazgatója szólt a megjelentekhez, illetve jelen volt Becsky András, a verseny társszervezőjének, a Debreceni Sportcentrumnak az ügyvezetője is.

Száraz időben, de saras pályán zajlottak a küzdelmek, hét futamban, a szokásos kategóriák szerint, összesen 184-én álltak rajthoz. A hazai pályán szereplő DSI fiataljai szép eredményekkel abszolválták a versenyt.

Sajnos a Klokocs testvérek betegség miatt nem indulhattak. A kicsiknél (U9) Katona Attila győzött. U11-ben Ötvös Nimród 11. helyen végzett. U13-ban 1. Kovács Béla, 3. Gyetkó Péter, 9. György Márton, 11. Répási Dorián, 16. Szabó Zoltán. U17-ben 2. lett Vizi Gáspár, 3. Soós Olivér, 9. Podgornik Milán. Gyetkó Dániel esélyes volt, de feladni kényszerült a futamot. U19-ben 9. lett Csáki Szabolcs. Master1-ben 2. Porcsin Levente. Hobby kategóriában 13. helyen zárt Csobán Csaba.

A férfi Elit kategória versenyét Dina Márton (EOLO-Kometa) nyerte.

Valamennyi dobogós érem díjazásban részesült, a WU13 és U13 győzteseinek pedig Juhász Arthur (DKSI) ajánlott fel pénzjutalmat, amit az eredményhirdetésen tőle vehetett át a két aranyérmes: Benke Bianka (BMX Sopron SE) és Kovács Béla (DSI Cycling Team).

Teljes eredménylista: https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/263/VeloPark-Debrecen-Cyclocross-Magyar-Kupa


Remek versenyt láthattunk a VeloParkban

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK