Ezzel bemutatkozik a VeloPark mint CX helyszín, a korábbi kritérium verseny után ezúttal nemcsak az aszfaltcsík, hanem a tereprendezés során készült dombok is a pálya részét képezik majd.

A verseny rendezője a DKSI és a Debreceni Sportcentrum Kft. A megnyitó 9.15-kor kezdődik, míg az első futam 9.30-kor rajtol. A Magyar Kupa kapcsán Nagy Zoltán versenyigazgató elmondta:,,

,,Speciális kerékpárokkal versenyeznek a résztvevők, jóval puhábbak a gumik, mint az országúti kerékpárnál, mindez attól függ, hogy milyenek a körülmények, mennyire sáros vagy vizes a pálya. A verseny egy jól behatárolható területen zajlik majd, ebből a szempontból a VeloPark egy tökéletes helyszín lesz remélhetőleg, ugyanis egy helyről az egész versenyt nyomon lehet követni, hogy állnak az élen haladók, vagy épp ki, hogy vette az akadályokat. Nagyon látványos, korosztályonként változó, hogy egy futam milyen hosszú.

Technikás sportról beszélünk, dombok, rézsűk, akadályok, adott esetben palánk nehezíti a bringások helyzetét, de előfordul, hogy lépcsőn kell le vagy felmenniük, komoly meredek lejtőkön. Komoly fizikumot igényel és persze némi szerencsét is, hiszen láncszakadás, esések azért előfordulnak, szóval igazi kihívás, viszont a nézők számára nagyon látványos. Összesen hét mezőny versenyez majd, 12.45-kor rajtol az elit kategória mezőnye, és 16-kor tartjuk az utolsó eredményhirdetést. Szeretettel várjuk a nézőket, mert nagyon látványos lesz!”-fejezte be gondolatait a DKSI elnöke és a DSI Cycling Team szakosztályvezetője.

További információk: dksi.hu

A versenykiírás alább, pdf. formátumban megtekinthető.


 


Vasárnap Cyclo-Cross Magyar Kupa fordulónak ad otthont a VeloPark

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK