Műkorcsolya Advance Novice és Junior Országos Bajnokságot, valamint Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságot is rendeznek 2016. január 9-10-én a Főnix Csarnokban.

Az ingyenesen megtekinthető versenyek a 2016. évi ISU Műkorcsolya Junior Világbajnokság tesztversenyeként is szolgálnak. A szervezők a két nap során a csarnok belső felépítését, a kiszolgáló helyiségek megfelelő elhelyezését és kialakítását, valamint a Junior VB ideje alatt használandó technikai hátteret is tesztelik. Elkészült a jég, ma kerül helyére a védőszivacs, végül a pálya simára gyalulása zárja az előkészítő munkálatokat.

 

Engi Klára, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Pontozásos Ágazatának igazgatója elmondta:

 "A Főnix Csarnokban tartjuk a junior korú fiúk és lányok, illetve az advance novice lányok hazai bajnokságát, mintegy tesztversenyként a márciusban ugyanitt rendezendő Junior Világbajnokság előtt. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk az idei szezonban, hogy junior sportolóink közül mind a lányoknál, mind a fiúknál 3-3 versenyző szerezte meg a kvalifikációs jogot, és itt veszi kezdetét a többfordulós megmérettetésük a debreceni világeseményen való végső részvételhez. A lányoknál Bátori Júliának, Medgyesi Fruzsinak és Tóth Ivettnek, míg a fiúknál Borovoj Alexandernek, Böröcz Máténak és Maszljankó Alexandernek is szurkolhat a kilátogató, a többi versenyző mellett.  Mindenféleképpen komoly küzdelemre számíthatunk. Úgy döntöttünk, hogy egyúttal a szinkronkorcsolyázóink országos bajnokságának is kiváló lesz a nagyszerű helyszín. Ebben a szakágban 10 csapat 7 kategóriában verseng majd. A senior csapatunk, a Team Passion itt mutatja be először versenyen a programjait, és egyúttal itt kezdi meg a versenyszezont, aminek végállomása a szintén hazánkban rendezendő, budapesti Szinkron Világbajnokság lesz, áprilisban.”

 Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója szerint:                                                 

"Nagy várakozással tekintünk a hazai műkorcsolya-, jégtánc-, és szinkronkorcsolya soron következő, kiemelkedő eseménye elé. A több korosztályban, Debrecenben megrendezendő országos bajnokság rangja vitathatatlan. De nekünk, mint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság szervezésében együttműködő partnerének, a Debreceni Sportcentrumnak, ez a rangos verseny kitűnő alkalmat biztosít arra is, hogy megbizonyosodhassunk róla: jó úton járunk a VB előkészületeiben.

A helyi-, és a MOKSZ által megbízott szakemberek, az előre egyeztetett menetrend szerint készítették elő az arénát és kezdték el hűteni a multifunkcionális létesítményt. 

Az előkészületi munkálatok (jégalap elkészítése, jéggát elhelyezése, festés két rétegben) befejezését követően, szilveszter előtt egy nappal már a jég hízlalása is megkezdődhetett annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű pálya fogadja az Országos Bajnokságra érkezőket, hazánk második legnagyobb rendezvénycsarnokában, az impozáns Főnix Csarnokban. Kitüntetett szeretettel várjuk a résztvevőket és a korcsolyázást szerető nagyközönséget is! ”

Vb főpróba a Főnixben

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK