A DSI Debrecen Extrémsport szakosztályában folytatja pályafutását a Magyar Kerékpáros Szövetség válogatott BMX freestyle versenyzője, Kempf Zoltán.

A 27 éves BMX-es, aki 2013-ban szerzett világbajnoki címet, most a párizsi olimpiai kvóta megszerzésért dolgozik - hangzott el az őt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. Széles Diána alpolgármester kiemelte, azért hozták létre egy évvel ezelőtt a Debreceni Extrémsport Parkot (DEBEX), hogy nagy reményeik legyenek. Nem lehetne Debrecen a sport fellegvára, ha nem lennének olyan létesítmények, amelyek magukhoz vonzzák az él- és/vagy tömegsportot is - mondta.

Hangsúlyozta, azért szerveznek világeseményeket, hogy a gyerekek megkedveljék a sportokat, és ha világsztárokat látnak, könnyeben tudják elkezdeni és elsajátítani azokat.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője ismertette, hogy 2023. március 18-án adták át a DEBEX-et, még az év őszén megalakult az extrémsport szakosztály, most pedig már világbajnokot igazoltak. Kifejtette, hogy a parkban a BMX mellett a gördeszka is jelen van, mindkét sportág szerepel a párizsi olimpia programjában. Hozzátette, reméli, hogy Kempf Zoltán, azaz Zozo már a mostani játékokon képviseli majd Debrecent, és jelenléte a parkban további lendületet ad az extrémsportok fejlődésének.

Kempf Zoltán világ- és országos bajnok BMX freestyle versenyző elmondta, hogy már a debreceni pálya megnyitása előtt felkérték annak a tesztelésére, és azóta rendszeresen készült itt különböző versenyekre. Úgy véli, ez egy egyedülálló komplexum az országban, ezért is döntött a DSI-be igazolás mellett. Kiemelte, a következő verseny, amire készül, a sanghaji olimpiai kvalifikációs megmérettetés lesz május 16. és 19. között.

A kvalifikáció második felvonását Budapesten, a Ludovika Campuson rendezik majd június 20-tól 23-ig, a BMX freestyle mellett a breaktánc, a gördeszka és a sportmászás kap helyet a fesztiválszerű lebonyolításban. A budapesti zárónap egybeesik az Olimpia Napjával, az ötkarikás mozgalom ünnepével, amelyet minden évben június 23-án tartanak meg, és amely idén a párizsi kvalifikációs időszak végét is jelenti.


Világbajnok BMX-est igazolt a DSI Debrecen

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK