November 17-19. között Limában rendezték a Junior Női Párbajtőr Egyéni és Csapat Világkupát.

A perui fővárosban a DSI Debrecen kiválósága, Nagy Blanka is pástra lépett. Európa-bajnokunk már a nyitónapon az egyéni küzdelmekben is megmérettette magát. Csoportjából négy győzelemmel jutott a 32-es tábára és 15-7-re múlta felül első ellenfelét, az üzbég Dilnaz Murzataevat. A következő körben viszont szoros csatában, amerikai Sydeney Tyler három találattal jobbnak bizonyult, így Blanka a 13. helyen zárta az egyéni küzdelmeket.

Következett a csapatverseny, mely viadalon a Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összeállítású junior válogatott is pástra lépett a nem túl népes mezőnyben. Chile ellen még csak bemelegített a magyar kvartett, 45-19-re győzték le ellenfelüket. A világranglista negyedik üzbégek sem tudták megállítani lányainkat, akik ezt a párharcot 45-37-re nyerték. A döntőben a ranglista második amerikaiakkal kerültek össze, mely négyest nagy csatában egy tusnyi különbséggel múlták felül ifjú hölgyeink, így a magyar kvartett állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Limában.

Végeredmény:

1. Magyarország (Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka, válogatott edző: Partali Csaba, edzők: László István, Bokrétás Csaba, Serra Bendegúz, Kovács László)

2. Egyesült Államok

3. Üzbegisztán


Fotó: hunfencing.hu

Világkupát nyert a Nagy Blankával felálló magyar női párbajtőrcsapat

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK